Inhoudsopgave

Design & CMS by Deltacom

Flanders Knowledge Area

Handboek Internationalisering is een online publicatie van Flanders Knowledge Area. De informatie in het Handboek Internationalisering betreft internationalisering van het hoger onderwijs, en richt zich vooral tot de personeelsleden van de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen.

9.3.3.1 Projectmanagement: tools

Zelfs het beste projectidee is gedoemd tot mislukken als de projectcoördinator in de loop van het project niet een aantal principes van goed projectmanagement toepast.

Figuren 2 en 3 (zie projectmanagement_bijlagen 2 en 3) geven voorbeelden van de project management cycle. Elke projectcoördinator maakt zich best eigen met een aantal principes van goed projectbeheer voor het project van start gaat. De project management cycle is daarbij een onmisbare handleiding bij het ontwerp en de planning van een project (cf. § Het project kaderen). De project management cycle toont aan dat elk project, onafgezien van de inhoud ervan, een aantal basisfasen omvat die in een logische volgorde aangepakt worden.

De project management cycle is als enige beheerstool te algemeen, de logical framework matrix laat een meer gedetailleerde fasering en planning van een project toe.

Voor project coördinatoren die nog niet bekend zijn met het opstellen van een logical framework matrix staat een stappenplan bij de volgende link:
http://tempus-perseus.net/wp-content/uploads/module-6-logical-framework-matrix-step-by-step.pdfLees verder: 9.3.3.2   Projectadministratie
 
Flanders Knowledge Area

Flanders Knowledge Area

www.flandersknowledgearea.be

Study in Flanders

Study in Flanders

www.studyinflanders.be

Research in Flanders

Research in Flanders

www.researchinflanders.be

Studeer in het Buitenland

Studeer in het Buitenland

www.studeerinhetbuitenland.be

Handboek Internationalisering

Handboek Internationalisering

www.handboek-internationalisering.be

Studies and Statistics

Studies and Statistics

www.flandersknowledgearea.be / nl / projecten / studies-and-statistics

Forum

Forum

www.flandersknowledgearea.be / nl / fora

Blog

Blog

www.flandersknowledgearea.be / nl / blog

Reconfirm

Reconfirm

www.reconfirm.be

Klik hier om de andere projecten van Flanders Knowledge Area te raadplegen